שלבים בהוצאת היתר בנייה

הבית הוא המקדש שלכם! אל תתפשרו על ספקים זולים בלי ניסיון!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:
074-7765985

שלבים בהוצאת היתר בנייה

על מנת שתוכלו להוציא היתר בנייה על פי חוק יש כמה שלבים שעליכם לעבור מול גורמים מסוימים. לא נשלה אתכם, מדובר על תהליך שאינו פשוט, אך עם הידע הנכון וליווי מקצועי תוכלו לעבור את התהליך ללא כאבי ראש מיותרים. ישנם חמישה שלבים עיקריים להוצאת היתר בנייה, ריכזנו לפניכם בתמצות את כל התהליך.

שלבים בהוצאת היתר בנייה

שלבים בהוצאת היתר בנייה – בקשת מידע

השלב הראשון הוא למעשה שלב בדיקת הקרקע, עליכם לפנות לוועדה המקומית של אזור הנכס בו אתם מעוניינים לקבל היתר בנייה ולבקש מידע אודות הנכס. על בסיס מידע זה תוכלו לבקש הבקשה להיתר בנייה. המידע כולל בתוכו את כל הנושאים הרלוונטיים לבקשה כמו גודל שטח, זכויות על הקרקע, זכויות של קרקעות הקשורים באופן ישיר או עקיף לבקשה שלכם, מפות, תכנונים ושרטוטים של הנכס ועוד.

 

שלבים בהוצאת היתר בנייה – הכנת בקשה

לאחר שיש בידכם את כל המידע הרלוונטי, כעת ניתן לגשת לעבודה הבירוקרטית. עליכם להכין את בקשה היתר הבנייה באופן מושלם, ללא אף חסר. בבקשה יש לציין את תוכנית הבנייה המיועדת, אישורים מכל הגורמים הרלוונטיים (ארגון הכבאות, מנהל מקרקעי ישראל וכן הלאה…), אישור רישום זכויות וכל החתימות הרלוונטיות לנכס. בדרך כלל בשלב זה כבר עליכם לעבוד מול איש מקצוע אשר יכוון אתכם לאורך כל התהליך.

שלבים בהוצאת היתר בנייה – הגשה

לאחר שאספתם את כל מה שדרוש על מנת להגיש את הבקשה, ווידאתם של חסר אף מסמך או חתימה, כעת תוכלו לשלוח את הבקשה לוועדה המקומית. את ההגשה יש לבצע על ידי מילוי טופס הגשת בקשה להיתר בניה דרך הרשות המקומית הרלוונטית. צרפו את המסמכים הרלוונטיים לבקשת היתר הבניה והמתינו לקבלת תשובה.

 

שלבים בהוצאת היתר בנייה – בדיקה חיצונית

לאחר מספר שבועות בדרך כלל יתחיל השלב הראשון (זאת לאחר שאושרה הבקשה מבחינת זה שלא חסר אף טופס). השלב הראשון הוא בדיקה פיזית של מהנדס מטעם הוועדה אשר מבצע ערכה של אגרת הבנייה, על מבקש האישור לשלם 20% מהאגרה. לאחר בדיקה זו וקבלת התשלום התיק מועבר לדיון מצד הוועדה המקומית.

עשוי לעניין אתכם: תוספת בניה.

שלבים בהוצאת היתר בנייה – קבלת תשובה

את התשובה תקבלו עד 90 יום לכל היותר, אך עם ליווי מקצועי אורך זמן ההמתנה למתן התשובה יכול להתקצר משמעותית. קבלת התשובה יכולה להיות או אישור הבקשה (קבלת היתר), דחיית הבקשה (יש לכם זכות לערער), או אישור תחת תנאים מסוימים. 

כעת כאשר יש לכם אישור היתר בניה ביד תוכלו להתחיל את התהליך של הבנייה. אך רק רגע! עליכם להשלים תחילה את כל התשלומים המקומיים אותם מטילה המועצה המקומית עבור היתר בנייה. גובה התשלום משתנה בהתאם לתיק ובהתאם לאזור המועצה. כמו כן, יש תשלומים שבכל מקום תשלמו כמו היטל השבחה. לאחר סיום כל התשלומים תוכלו לבנות לפי ההסכם באופן חוקי.

ראו גם: קריטריונים לקבלת היתר בניה.

למה כדאי להיעזר באיש מקצוע?

כפי שהבנתם מדובר כאן על תהליך שנראה די פשוט לעין, אך תהליך זה כלל וכלל לא ככה. עזרה מצד גורם מקצועי אמנם תעלה לכם כסף, אך אם נסתכל לטווח הארוך המחיר אותו תשלמו בסופו של דבר יחסוך לכם לא מעט זמן, ועם בחרתם באיש מקצוע בעל ותק ייתכן וגם הוא יחסוך לכם לא מעט כסף. כאשר מדובר על בנייה לצורך השקעה, כל יום שעובר בו אתם לא מתחילים בבנייה אתם מפסידים כסף, הדבר נכון גם לגרים בשכירות אשר ימשיכו לשלם שכירות עד לקבלת היתר בניה והתחלה בתהליך.

קבלת היתר בנייה

קבלת היתר בניה הוא חלק מתהליך רישוי הבניה, הוא נמצא בשלביו הראשונים. ללא קבלת היתר בניה לא יוכל האדם לבנות באופן המוכר בחוק. תהליך קבלת היתר בניה הינו מול הועדה המקומית לתכנון ובנייה, ולכן יש הבדל בין תנאי הקבלה בין אזור לאזור. 

קבלת היתר בנייה – ליווי של איש מקצוע

קבלת היתר בניה הוא הליך לא פשוט ובירוקרטי מאוד. על מנת שתגדילו את הסיכויים שלכם לקבל את ההיתר תוך בזמן קצר, אנו ממליצים לכם להיעזר בליווי אדריכל מקצועי. בכדי להגיש את הבקשה יש בשלב הראשון להציג את כל טפסי התכנון של המבנה (אותם האדריכל עושה), מלבד לכך יש גם צורך באישורים מגורמים שונים כמו ארגון הכבאות, מינהל מקרקעי ישראל, מהנדסים וכן הלאה… היתרון בליווי מקצועי הוא שאותו איש מקצוע מקושר לגורמים האלה, וככל שיש לו יותר ניסיון כך ההליך יהיה מהיר יותר, כיוון שארגונים אלו לא ששים לעבוד במהירות. 

קבלת היתר בנייה – האם אפשר בלי אישור זה?

אם נדבר בכנות, סביר להניח שיש הרבה מבנים בארץ אשר אין להם היתר בניה, האם זה אומר שזה מותר? לא. קבלת היתר בניה הוא לא סתם תהליך בירוקרטי, כל בניה חיצונית עלולה לסכן גם אתכם וגם את הסובבים אתכם. יש לבחון את שלד המבנה ועוד גורמים שונים על מנת שתוכלו לקבל היתר בניה. 

יש להדגיש, מבנה קיים אשר אין לו אישור היתר בניה הינו מבנה לא חוקי. המפקח על הבינוי רשאי להטיל השלכות על בעלי נכס לא חוקי, החל מקנסות ועד למאסר. במקרה בו רכשתם מבנה ללא היתר בניה ללא ידיעתכם תוכלו להגיש בקשה ללגליזציה, הפיכת מבנה לא חוקי לחוקי.

ראו גם: האם מותר לבנות פרגולה ללא היתר?

קבלת היתר בנייה – עלויות

יש סוגים שונים של מקרים בהם אנו צריכים להגיש בקשה להיתר בניה, לא רק כאשר אנו בונים מבנה מאפס. לדוגמה, כאשר אדם מעוניינים להקים פרגולה אשר עומדת בתקני היתר בניה, הוא חייב באישור מצד המועצה המקומית. היתר בניה מלבד לעלויות שיש בדרך יכול להיחשב גם כהוצאה קבועה מצד הארנונה, שכן אתם מוסיפים עוד שטח לבית, או סוגרים חדר. כל מבנה נוסף אשר בבית אשר יכול לשמש כמגורים חייב בתשלום, גם אם מדובר על פרגולה. 

מלבד להוצאות אלו, כבר בתחילת הדרך יש לשלם את האגרות הנדרשות על מנת שתוכלו לקבל את כל האישורים מהגורמים השונים בדרך. עלות של תהליך היתר בניה יכול להתחיל במאות שקלים בודדים ולהגיע גם לעשרות אלפי שקלים במקרים חריגים – הכל תלוי במיקום המבנה וגודלו. מלבד להוצאות הכרוכות בתהליך עליכם גם לשלם מקדמה של היטל השבחה, מקדמה אשר אתם משלמים על שדרוג הנכס שלכם, את המקדמה אתם משלמים בתחילת התהליך ולאחר קבלת היתר בנייה עליכם לשלם את שאר התשלום. במקרה בו לא אושרה הבקשה שלכם תקבלו את ההחזר המגיע לכם.

ראו גם: כמה עולה היתר בניה?

 

קבלת היתר בנייהכל מי ששיפץ, בנה בית חדש או אפילו הוסיף מרפסת, יודע שאי אפשר להתחיל בתהליך הבנייה ללא אישורים מתאימים ובראשם היתר בנייה. מהו היתר בנייה? כיצד מקבלים היתר בנייה? האם יש תוקף להיתר בנייה? 

אנחנו ב"מרובעים" ריכזנו לכם מידע רב על קבלת היתר בנייה.  

 

קבלת היתר בנייה- מהו היתר בנייה? 

היתר בנייה, הוא למעשה רישיון הניתן לכם על ידי הועדה המקומית לתכנון ובנייה, או על ידי רשות הרישוי. היתר הבנייה הוא מסמך פורמלי, שאליו מצורפות תוכנית הבנייה, מפות מדידה ואישורים שונים מכלל הגופים. היתר הבנייה כולל את הפרטים השונים של האחראים לתכנון, לבנייה ולפיקוח על הבנייה. בנייה ללא היתר בנייה  נחשבת לעבירה על החוק. 

על מנת לקבל היתר בנייה יש לפנות לוועדה המקומית עם תוכנית בנייה שעברה אישור על ידי אדריכל. היתר הבנייה יינתן בהתאם לחוקים ולזכויות שנקבעו בתוכנית. ישנם דברים שונים שעלולים להשפיע על קבלת היתר הבנייה, ביניהם איזור המגורים ומתנגדים לבנייה. 

קבלת היתר בנייה- האם יש להיתר הבנייה תוקף?

מרגע קבלת היתר הבנייה, יש לו תוקף של שלוש שנים. כלומר, מרגע קבלת היתר הבנייה, עליכם להשלים את הבנייה בתקופה של שלוש שנים מקסימום. אם לא הספקתם לסיים את הבנייה בשלוש שנים, תוכלו להגיש לוועדה המקומית בקשת הארכה להיתר הבנייה. על מנת לקבל את הארכה להיתר הבנייה תצטרכו לציין את הסיבות לעיכוב בבנייה, מה הצפי לסיום הפרויקט ועוד. הוועדה המקומית תחליט אם לאשר את הבקשה או לא על פי הקריטריונים השונים. בדרך כלל הבקשות להארכת היתר הבנייה מאושרות, אך על מנת להיות בטוחים מומלץ להיעזר באיש מקצוע מתאים. ניתן להאריך את היתר הבנייה בעוד שלוש שנים. אם גם שלוש השנים הנוספות עברו ולא הספקתם תוכלו להאריך את היתר הבנייה בשלוש שנים נוספות בלבד. כלומר סך הכל תוכלו לבנות בתקופה של עד תשע שנים. 

 

קבלת היתר בנייה- סיווג של קבלן

על מנת שתוכלו לקבל היתר בנייה עליכם בראש ובראשונה לדאוג לכך שהקבלן מולו אתם עובדים מחזיק ברישיון המוענק על ידי הרשויות. שימו לב, לא כל קבלן מחזיק ברישיון. קבלן אשר ביצע עבודה ללא רישיון לא יוכל להעניק לכם היתר בנייה. כתוצאה מכך, תאלצו להוציא היתר בנייה בדיעבד, הליך בירוקרטי ארוך ומייגע. 

מלבד זאת, לכל קבלן יש סיווג משלו, תוכלו לראות את סיווג הקבלן דרך אתר הרשויות. קבלן אשר אינו מחזיק בסיווג המתאים לסוג העבודה אותו ביצע, לא יוכל להעניק לכם היתר בנייה. שימו לב, קבלנים ללא רישיון יכולים לבצע עבודות עד כ-40 אלף ₪ (בהתאם לאותה שנה).

 

קבלת היתר בנייה- מה השלבים להוצאת ההיתר?

בקשת מידע לוועדה המקומית

תחילה יש להגיש לוועדה המקומית בקשה למידע. המידע הוא למעשה כלל המידע שיש לוועדה על הנכס או הקרקע שבבעלותכם (שטח, בעלי  הזכויות, מפות ועוד). המידע יעזור לכם לבסס את הבקשה להיתר הבנייה.

הכנת בקשה להיתר הבנייה

יש להכין בקשה ראויה ויסודית שתכלול את כלל המידע ואת תוכנית הבנייה באופן מקיף. הבקשה תכלול את תוכנית הבנייה, האישורים מאנשי המקצוע השונים, רישום זכויות, מפות, חתימות של בעלי הזכויות במבנים הסמוכים ועוד. 

הגשת הבקשה לוועדה המקומית

יש למלא את טופס הבקשה ולצרף אליו מסמכים רלוונטיים, אישורים, תוכנית בנייה ועוד. הגשת הבקשה, צריכה להיערך, על פי החוק, על ידי – אדריכל, מהנדס מבנים או הנדסאי בניין. 

בדיקת הבקשה ודיון בוועדה 

הבקשה תעבור בדיקה טכנית. בבדיקה הטכנית יוודאו שתיק הבקשה כולל את המסמכים הנדרשים. לאחר שתעברו את הבדיקה הטכנית, תתבצע הערכה של תשלום האגרה אותו תצטרכו לשלם (תצטרכו לשלם 20% מהאגרה כמקדמה). לאחר מכן, מהנדס הוועדה יבצע בדיקה של תיק הבקשה. לאחר אישור המהנדס הוא יחזיר אותה לוועדה עם המלצה לאשר את הבקשה. לבסוף הבקשה תעבור דיון של הוועדה המקומית שבסופה יוחלט אם לאשר את הבקשה או לא. 

קבלת תשובה לגבי היתר הבנייה

התשובה תינתן בין 45 ימים (במסלול המקוצר) ל90 ימים (במסלול הרגיל). יש שלוש אפשרויות לתשובות מהועדה- אישור הבקשה, דחיית הבקשה או אישור הבקשה תוך הצבת  תנאים מסוימים. 

מימוש היתר הבנייה

היתר הבנייה יכנס לתוקף ותוכלו להתחיל את תהליך הבנייה שלכם באופן חוקי.

חברת "מרובעים" מתמחה בהיתרי בנייה. לקבלת היתר בנייה בקלות צרו איתנו קשר. 

לסיכום

תהליך הוצאת אישור להיתר בניה יכול להיות תהליך קליל ופשוט, אך גם יכול להיות סיוט מהגיהינום. הדרך היחידה בה אתם יכולים להבטיח שתעברו את התהליך בצורה קלילה ופשוטה היא אך ורק דרך ליווי מקצועי של אדריכל בעל ותק וניסיון. תוכלו למצוא את שירות זה דרך משרדי אדריכלות מוכרים ומנוסים בארץ, העלויות בדרך כלל הן עבור פרויקט. מתוקף תפקידו של האדריכל להפוך את התהליך המסובך לקל ופשוט תוך כדי חסכון בזמן ובכסף. בסופו של דבר עם סיוע של איש מקצוע אתם לא תחסכו רק זמן, אלא גם כסף – ידע הוא כוח, זכרו זאת.

היתר בניה

היתר בניהמשפצים את הבית ורוצים לשנות את המבנה? בונים על הגג? מוסיפים פרגולה חיצונית? אם אתם עושים שינוי שכולל בנייה חיצונית בבית שלכם אתם צריכים לקבל היתר בניה לשם כך.

 

מה זה היתר בניה?ֿֿ

היתר בניה הוא רשיון שמוענק לכם על ידי ועדה מקומית לתכנון ובניה או על ידי רשות הרישוי. פונים לוועדה עם תוכנית בניה שעברה אישור על ידי אדריכל ומקווים לקבל את הרשיון. הרשיון יינתן בהתאם לחוקים ולזכויות שנקבעו בתוכנית. דבר נוסף שישפיע על קבלת היתר בנייה הוא איזור המגורים ומתנגדים לבניה.

היתר הבניה הוא למעשה מסמך פורמלי, שמצורפות אליו תוכניות הבניה, מפות מדידה ואישורים מכלל הרשויות והגופים המוסמכים. היתר הבניה כולל את הפרטים של האחראים לתכנון, לבניה ולפיקוח על הבניה.

בניה ללא היתר בניה נחשבת לעבירה על החוק.

 

 

מתי צריך היתר בניה?

כפי שציינו, כל שינוי חיצוני במבנה וכל חריגה ממה שאושר דורשת היתר בניה. ישנם ארבעה מצבים בהם צריך היתר בניה-כאשר הבניה החדשה או השינוים במבנה ישפיעו על הסביבה החיצונית- הריסה של המבנה והקמה של בניין חדש, שינוי חיצוני בשלד המבנה ועוד. כאשר יש שינויים בקירות חיצוניים, או תוספת למבנה קיים- כולל חלון חיצוני, סגירה של המרפסת או קירויה, חניה מקורה, פרגולה ועוד. אם יש כוונה לשנות את ייעוד הנכס- לדוגמא, אם משנים את המבנה מבית מגורים לעסק צימר או לגן ילדים ועוד. חריגה משטח המגרש- אם הבניה החדשה חורגת מהשטח הקיים, לדוגמא תוספת של חניה, הגדלת החצר ועוד. לסיכום, כל שינוי חיצוני, שמשפיע על שטחה של הדירה, ועל שלד המבנה דורש היתר בניה. שינויים פנימיים, לא דורשים היתר, כלומר כל שיפוץ פנימי בבית שלכם לא מצריך אישורים מלבד אישורי התוכנית עצמה על ידי אנשי המקצוע.

ראו גם: חריגות בניה.

האם קורה שלא מקבלים היתר בניה ואם כן אז למה?

כן, קורה שלא מקבלים היתר בניה. הסיבה לכך נגרמת כתוצאה מסטייה מתוכנית הבניה. כאשר אנו אומרים סטייה הכוונה היא כאשר בבקשה שהגשתם יש סטיה משמעותית מהתוכנית הקיימת- לדוגמא- כאשר אתם מבקשים זכויות בניה מעבר לזכויות שנקבעו בתוכנית. במקרה כזה, הועדה תאשר את הבקשה רק בתנאי של שינוי תוכנית. ישנם מקרים שסטיות מסוימות מהתוכנית לא ייחשבו משמעותיות ואז תוכלו לקבל את היתר הבניה (לדוגמא בניה על הגג).

 

מה השלבים שצריך לעבור כדי להוציא היתר בניה?

בקשת מידע לוועדה המקומית

האדם שרוצה להוציא את היתר הבניה צריך להגיש בקשה למידע לוועדה המקומית לתכנון ובניה. בקשת המידע תעניק לאדם שביקש אותה את המידע על הנכס או הקרקע שבבעלותו. מידע זה יעזור לאדם שביקש אותו לבסס את הבקשה שלו להיתר הבניה. המידע יכיל את שטח הנכס, מי בעלי הזכויות בנכס, מי בעלי הזכויות הרלוונטיים במבנים סמוכים, מפות של הנכס ועוד.

הכנת בקשה להיתר הבניה

כדי לא להכנס לרשימה של אלה שלא קיבלו היתר בניה, צריך להכין בקשה ראויה בצורה מלאה ויסודית שתכלול את כל תוכנית הבניה שלכם באופן מקיף. כדי להכין בקשה ראויה חייב את המידע מהסעיף הקודם. הבקשה להיתר בניה תכלול את תוכנית הבניה, את כלל האישורים מאנשי המקצוע השונים, את האישורים של רישום הזכויות, את המפות והשרטוטים של הנכס, את החתימות של כל בעלי הזכויות הרלוונטיים במבנים הסמוכים שמאשרים את הבקשה ועוד. אפשר לצרף נסח טאבו או אישור זכויות מרשות מקרקעי ישראל או החברה המשכנת. בתוך בנין מגורים, אפשר להוסיף נסח רישום מרוכז של הבית המשותף.

הגשת הבקשה לועדה המקומית 

על מנת להגיש את הבקשה להיתר בניה יש לקבל את טופס הבקשה מהוועדה המקומית. לטופס יש לצרף את כל המסמכים הרלוונטיים, האישורים, תכנית הבניה (כל מה שכוללת הבקשה שלכם). את הכל תצטרכו להגיש לרשות המקומית. תיק בקשה צריך לכלול את הטופס, מפת מדידה, מפת איתור עבודה, תוכנית בניה, חישוב שטחים ואישורים שמוכיחים בעלות על הנכס. הגשת הבקשה, צריכה להערך, על פי החוק, על ידי – אדריכל, מהנדס מבנים או הנדסאי בניין.

עשוי לעניין אתכם: אישורים למבנה יביל, היתר בנייה קלה.

 

בדיקת הבקשה ודיון בוועדה 

לאחר שהגשתם את תיק הבקשה להיתר הבניה התיק יעבור בדיקה טכנית שבה יוודאו שתיק הבקשה כולל את כל המסמכים הדרושים. אם חסרים מסמכים, הבקשה תחזור למבקש ההיתר על מנת שישלים את החסר. לאחר שהבקשה עברה את הבדיקה הטכנית, תתבצע הערכה של תשלום האגרה אותה תצטרכו לשלם, ומבקש ההיתר יצטרך לשלם 20% מהאגרה שנקבעה כמקדמה. לאחר מכן, מהנדס הוועדה המקומית, יבצע בדיקה של תיק הבקשה. אם יחליט שהבקשה לא עומדת בדרישות יחזיר אותה למבקשי ההיתר. המהנדס יכול לבקש מידע נוסף, מסמכים נוספים ועוד. לאחר שהמהנדס מאשר את בקשת ההיתר הוא יגיש אותה לוועדה המקומית תוך מתן המלצה לאישור ההיתר. לבסוף, תיק הבקשה יועבר לדיון בוועדה המקומית אליה שלחתם את הבקשה. לכל רשות מקומית יש תנאים אחרים לאישור היתר הבניה.

קבלת תשובה לגבי היתר הבניה

לאחר בדיקת הבקשה הועדה צריכה לתת למבקש ההיתר תשובה. התשובה תנתן בין 45 ימים (במסלול המקוצר) ל90 ימים (במסלול הרגיל). יש שלוש אפשרויות לתשובות מהועדה. האפשרות הראשונה תהיה אישור של הבקשה כלומר, מבקש ההיתר יקבל את היתר הבניה. אפשרות שניה תהיה דחיה של הבקשה, מבקש ההיתר יוכל להגיש ערעור. את הערעור צריך להגיש תוך 30 ימים ולכלול נימוקים והסברים חדשים לקבלת ההיתר, שיבטלו את החלטת הועדה וישכנעו אותה. האפשרות האחרונה, תהיה אישור הבקשה תוך הצבת תנאים, כלומר מבקש ההיתר יקבל את ההיתר אך יהיה כפוף לתנאי הועדה.

מימוש היתר הבניה

לאחר שהבקשה שלכם אושרה, תצטרכו להשלים כמה דברים- תשלום אגרות והיטלים מקומיים שהרשות המקומית קבעה כולל היטל השבחה. השלמת מסמכים שונים, במקרה הצורך, לפי בקשת הועדה המקומית. לאחר מכן, היתר הבניה יכנס לתוקף ותוכלו להתחיל את תהליך הבניה שלכם באופן חוקי.

ראו גם: היתר בניה בבאר שבע, היתר בניה בחולון.

 

האם יש תוקף להיתר הבניה?

התשובה היא כן. היתר הבניה מאושר עם תוקף של 3 שנים מקבלת ההיתר. הדבר אומר שמהרגע שקיבלתם את היתר הבניה עליכם להשלים את הבניה כולה בתקופה של עד שלוש שנים. אם עברו שלוש שנים ועדיין לא סיימתם את פרויקט הבניה שלכם, תוכלו להגיש בקשת הארכה להיתר הבניה לוועדה המקומית. את בקשת ההארכה תגישו עם טופס ספציפי. את הבקשה עליכם להגיש על פי ההוראות של הועדה המקומית. תצטרכו לציין מה הסיבות לעיכוב, מה הושלם עד עתה, מה הצפי לסיום הפרויקט ועוד. הבקשה תועבר לוועדה שתבחן את הדברים ותחליט אם לאשר את ההארכה או לא. בדרך כלל רוב הבקשות להארכת ההיתר מתקבלות, אך כדי להיות בטוחים שתקבלו את האישור מומלץ להיעזר עם איש מקצוע מתאים. איש המקצוע יידע להכווין אתכם לדייק את הבקשה להארכת ההיתר ויסייע לכם בדיוק התוכן של הבקשה- דבר שיוכל להשפיע על קבלת האישור. ניתן להאריך את היתר הבניה בעוד שלוש שנים. אם עברו גם שלוש שנים של הארכת הפרויקט ועדיין לא סיימתם, ניתן להאריך בעוד שלוש שנים נוספות וזהו. כלומר, ניתן להאריך את תוקפו של היתר הבניה בשש שנים מקסימום.

 

שלבים בהוצאת היתר בנייה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:
074-7765985

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

החזון שלנו

במסגרת שירותי החברה, מעניקה לכם מרובעים המרכז להיתרי בניה תהליך של בחינת המצב הרגולטורי באזור המגורים שלכם, בדיקת תכנית הבנייה שעל בסיסה אתם מתכוונים להגיש את הבקשה להיתר ועל פי הצורך סיוע בגיבוש תכנית בנייה כזאת בליווי אדריכל ומהנדס בניין. בהמשך לכך, תגבש עבורכם החברה תיק מסמכים עם כל הטפסים, התכניות והמסמכים הנדרשים על מנת להגיש בקשה לקבלת היתר בניה, כשכל הבקשה והתיק מגובשים על פי הכללים וחוקי העזר הספציפיים של הרשות המקומית הספציפית.

 

-מרובעים היתרי בניה-

הוצאת היתר בניה

שאלתם את עצמכם מהם השלבים בהוצאת היתר בניה? במאמר הבא תוכלו להיחשף לשלבים השונים שיהיה עליכם לעבור אותם במעלה הדרך.

היתר בנייה סגירת מרפסת
בלוג
מדריך בניה והיתרים

רוב הישראלים לא חיים כל חייהם באותם תנאים ובאותו בית. לרוב אנשים עוברים מדירת שכירות לדירת קבע או אפילו מוכרים

היתר בניה
הסדרת היתר בנייה בטרם רכישת דירה

מבנים ללא היתר בנייה יכולים להוביל אתכם לתהליכים משפטיים מאוד מסובכים. עורך דין מקרקעין לייעוץ בנושא רכישת דירה יוכל להבטיח

היתר בנייה למרפסת
היתר בניה
היתר בנייה למרפסת

בשנים האחרונות הוספת מרפסת הפכה להיות פופולרית מאוד. אנשים רבים מוסיפים מרפסות לבתים שלהם ובמקרים רבים כל תושבי הבניין מחליטים

היתר בנייה לפרגולה
היתר בניה
היתר בנייה לפרגולה

כל מי שגר בבית קרקע עם חצר ממקם פרגולה. בקיץ, הפרגולה מגנה מפני השמש ובחורף, הפרגולה מעניקה הגנה מפני הגשם.

התקשרו עכשיו

רוצים מידע נוסף או הצעת מחיר משתלמת?

פשוט הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונציג חוזר אלייך בהקדם!

התקשרו עכשיו