היתר בניה ביוקנעם

הבית הוא המקדש שלכם! אל תתפשרו על ספקים זולים בלי ניסיון!

משפצים בית? רוצים לשנות את ייעודו של המבנה שלכם? מוסיפים קומה או בונים על הגג? מוסיפים פרגולה? כל שינוי כזה, בעיקר אם הוא שינוי חיצוני במבנה, מצריך היתר בניה. לכן, אם אתם עושים שינוי שכולל בנייה חיצונית בבית שלכם אתם צריכים לקבל היתר בניה לשם כך.

מה הוא היתר בניה ביוקנעם?ֿֿ

היתר בניה ביוקנעם הוא אישור לבנות ולשנות את צורתו של המבנה הנוכחי שבבעלותכם. היתר הבניה הוא בעצם מסמך פורמלי שמכיל את תוכניות הבניה, שטח, מפות מדידה, פרטים של בעלי הזכויות ואת כלל האישורים. אישורי בניה הם רשיון לשנות ולבנות על הקרקע או הנכס שבבעלותכם. את הבקשה להיתר הבניה ביוקנעם מגישים לועדה המקומית לתכנון ובניה במידה שהוועדה המקומית מאשרת את היתר הבניה שלכם תוכלו להתחיל לבנות. היתר הבניה ביוקנעם יאושר על פי החוקים והתנאים של הועדה המקומית ביוקנעם (לכל ועדה מקומית של עיר אחרת יש תנאים משלה). את הבקשה להיתר בניה ביוקנעם מגישים עם תוכנית בניה שעברה אישור על ידי אדריכל. היתר הבניה יושפע מהאזור ביוקנעם שבו אתם גרים וממתנגדים לבניה. בניה ללא היתר בניה נחשבת לעבירה על החוק.

מתי צריך היתר בניה ביוקנעם?

כל שינוי חיצוני במבנה וכל חריגה מצריכים היתר בניה. ישנם ארבעה מצבים בהם צריך היתר בניה ביוקנעם –

  • כאשר הבניה החדשה או השינוים במבנה ישפיעו על הסביבה החיצונית- הריסה של המבנה והקמה של בניין חדש, שינוי חיצוני בשלד המבנה ועוד.
  • כאשר יש שינויים בקירות חיצוניים, או תוספת למבנה קיים- כולל חלון חיצוני, סגירה של המרפסת או קירויה, חניה מקורה, פרגולה ועוד.
  • אם יש כוונה לשנות את ייעוד הנכס- לדוגמא, אם משנים את המבנה מבית מגורים לעסק ( כמו צימר או גן ילדים ועוד).
  • חריגה משטח המגרש- אם הבניה החדשה חורגת מהשטח הקיים, לדוגמא תוספת של חניה, הגדלת החצר ועוד.

לסיכום, כל שינוי חיצוני, שמשפיע על שטחו של הנכס, ועל שלד המבנה דורש היתר בניה. לעומת זאת, במקרה של שיפוץ פנימי אין צורך בהיתר בניה אלא באישור התוכנית עצמה על ידי אנשי המקצוע המתאימים.

האם קורה שלא מקבלים היתר בניה ביוקנעם?

כן, ישנם מקרים בהם לא מקבלים היתר בניה ביוקנעם. בדרך כלל, הסיבה לכך נגרמת כתוצאה מסטייה מתוכנית הבניה המקורית. במקרה כזה, הועדה המקומית ביוקנעם תאשר את הבקשה להיתר בניה רק בתנאי של שינוי תוכנית. ישנם מקרים שסטיות מסוימות מהתוכנית לא ייחשבו משמעותיות ואז תוכלו לקבל היתר בניה ביוקנעם.

האם יש תוקף להיתר בניה ביוקנעם?

קבלת היתרי בניה ביוקנעםהיתר בניה ביוקנעם ניתן לתוקף של 3 שנים מהרגע בו קיבלתם את ההיתר. עליכם לסיים את תהליך הבניה בתקופה של שלוש שנים מקסימום. אם לא הספקתם, תוכלו להגיש בקשת הארכה להיתר בניה ביוקנעם אצל הוועדה המקומית על פי ההוראות של הועדה תוך שימוש בטופס ספציפי. בבקשת ההארכה תצטרכו לציין מה הסיבות לעיכוב, מה הושלם עד עתה, מה הצפי לסיום הפרויקט ועוד. הוועדה תבחן את הדברים ואם לאשר את הבקשה. לרוב, הבקשות להארכת היתר בניה ביוקנעם מתקבלות. מומלץ להעזר באיש מקצוע מתאים שיידע להכווין אתכם לדייק את הבקשה להארכת היתר הבניה ויסייע לכם בדיוקו של תוכן הבקשה. סיוע באיש מקצוע יוכל להשפיע על קבלת היתר הבניה. ניתן להאריך את היתר הבניה בעוד שלוש שנים. אם גם לאחר שלוש השנים הנוספות לא הספקתם לסיים את פרויקט הבניה ניתן להאריך בעוד שלוש שנים נוספות וזהו. בסך הכל, ניתן להאריך את תוקף היתר הבניה ביוקנעם בשש שנים מקסימום.

 

אז מה היה לנו בכתבה:

רוצים מידע נוסף או הצעת מחיר משתלמת?

פשוט הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונציג חוזר אלייך בהקדם!