קריטריונים לקבלת היתר

הבית הוא המקדש שלכם! אל תתפשרו על ספקים זולים בלי ניסיון!

חושבים לבנות? נמצאים בתהליך של קבלת היתר בניה? על הקריטריונים לקבלת היתר בניה ועוד במדריך הבא. למעשה, היתר בניה הוא אישור שמסייע לנו לבצע פרויקט בניה ולא משנה אם מדובר בבית פרטי על קרקע שנקנתה או קרקע השייכת לכם. גם אם אתם מתכננים שיפוצים מסיבים בדירה בה אתם הולכים לשנות מרכיבים ומאפיינים קונסטרוקטיבים יש חובה בהיתר בניה. מי שנותן את היתר הבניה היא הרשות המקומית או העירייה. גם שינויים במבנה לצורך הסבות כמו למשל הסבת בית לעסק מחייבים היתר.

קריטריונים לקבלת היתר

יש להיתר חשיבות מאוד גבוהה משתי בחינות. האחת היא בכדי שניתן יהיה לבדוק את ההתאמה של המבנה הקיים לשימוש אחר ממה שהוגדר על פי הדרישות של העירייה. הסיבה השנייה והחשובה יותר היא בהיבט של הבטיחות הן של המבנה והן של האנשים השוהים בו לאחר הבניה או השיפוץ.

 

באילו מקרים יש צורך בהיתר בניה?

  1. פתיחת חלון חיצוני
  2. סדירת חניה
  3. סגירת מרפסת שקיימת
  4. פרגולה
  5. חניה מקורה
  6. כל שינוי אחר במבנה

עשוי לעניין אתכם: היתר בנייה לפרגולה, היתר בנייה סגירת מרפסת.

אז מה הקריטריונים לקבלת היתר בניה?

בניה או שיפוץ או הסבה של מבנה ללא היתר היא עבירה על החוק ויכולות להיות לבחירה הזאת השלכות קשות כמו קנסות, החזרה של המבנה למצב הקיים ועוד. בכדי לקבל היתר בניה אתם חייבים לקבל את כל המידע הנדרש כמו הוראות תב“ע על הקרקע עצמה, שטחי שירות, שטחים עיקריים, אילו שטחים מותרים לבניה, מהם קווי הבניין ועוד.

לאחר מכן תצטרכו להגיש את הבקשה לקבלת ההיתר על ידי האדריכל, ההנדסאי או מהנדס מבנים. בעל המקצוע יכלול בבקשה את כל רשימת החומרים הנדרשים לבניה כולל חישובים של השטח הנוסף, הגדרת המבנה לצורך השימושים שלו, אישור טאבו ובעלות על הנכס עצמו.

כדי שתוכלו לקבל את ההיתר, הוועדה תבצע בדיקות נוספות בכדי להבין אם יש או אין צורך בשינויים ותיקונים. במידה והוועדה החליטה שניתן לקבל היתר, יתקיים דיון נוסף ולאחר מכן תקבלו את ההיתר. חשוב גם להכיר בזאת שלפעמים יש צורך בהסכמה של שכנים לצורך קבלת היתר בניה למשל בבתים דו משפחתיים או דירה בבניין משותף. לכל שינוי יש את דרישת האחוזים שלו להסכמה.

ראו גם: כמה זמן לוקח לקבל היתר בניה?

 

שלבים בקבלת היתר בניה

  1. בירור מול העיריה לגבי אחוזי הבניה בנכס הקיים.
  2. לקיחת מודד מוסמך אשר יכין את המפה הטופוגרפית. התוקף של מפה זו היא למשך שישה חודשים. בתום התקופה ניתן יהיה להחתים את המודד על המפה במידה ולא נעשה שום שינוי במהלך התקופה הזו.
  3. תיאור מפה מצבית המתייחסת לחלקות לגושים בסביבת הנכס בקנה מידה של 1:25. מפה נוספת היא מפה טופוגרפית שכוללת את כל קווי הבניין, זכויות הבניה ותיאום של מערכות התשתית. המפה תוגש בקנה מידה של 1:100 בשני העתקים חתומים ומקוריים. יש צורך גם בתרשים של הנכס בקנה מידה 1:250 לפי המפה המצבית שהופקה ולפי החוק לתכנון ובניה. בתרשים הנכס יוצגו קווי החשמל, קווי המים, האינסטלציה, מערכת הכבלים והביוב. בנוסף, יש צורך בתרשים של הנכס בקנה מידה 1:5000 בו יוכלו לראות את מיקום הנכס ביחס לסביבה הקיימת.

חשוב לקחת מהנדס או אדריכל עם ניסיון בהגשת היתרי בניה בכדי להעלות הכל על תכנית בניה. רק אחרי שכל התכנית הוגשה לרשות על ידי מהנדס תיק לקבלת היתר בניה עם כל המכלולים של התכניות והטפסים כולל המהנדס שאחראי על התכנית, נסח טאבו חתום ומקורי מלשכת הרישום ניתן יהיה לקבל חתימה של המנהל על התכניות ולקבל את ההיתר.

עשוי לעניין אתכם: שלבים בהוצאת היתר בנייה.

אז מה היה לנו בכתבה:

רוצים מידע נוסף או הצעת מחיר משתלמת?

פשוט הכניסו את הפרטים שלכם בטופס המצורף ונציג חוזר אלייך בהקדם!